Če flash animacije ne vidite najbrž nimate nameščenega flash playerja ali java.
Najdete jih na spodnjih povezavah:

http://www.adobe.com/products/flashplayer/
http://java.com/en/

FUTURE EVENTS

14th InternationalDay witouth wheelchair

Spoštovani kolegi potapljači, kolegi invalidi, novinarji in vsi ostali ljubitelji podvodja

Vabimo vas, da se nam v nedeljo, 16. julija 2017, od 13. ure dalje, pridružite na Javnem kopališču Slovenska Bistrica, kjer bo potekal 14. mednarodni »Dan brez vozička«.

V organizaciji Društva paraplegikov Podravja, Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske in Mednarodne zveze društev IAHD Adriatic, ter ob podpori Občine Slovenska Bistrica, Zavoda za šport Slovenska Bistrica in Zveze paraplegikov Slovenije, bomo kot vsa leta doslej en dan preživeli skupaj na bazenu, tokrat prvič v Slovenski Bistrici, na Kopališki ulici 1.

Dan brez vozička, ki je bil sprva namenjen integraciji invalidov v kopališko populacijo in je predvsem razbijal stereotipe o nemočnih invalidih, danes postaja gibanje, ki želi opozoriti, ne samo, da so na javnih kopališčih invalidi dobrodošli, temveč da lahko s svojimi dejavnostmi popestrijo dogajanje. Tako letos prvič organiziramo Dan brez vozička v Slovenski Bistrici, želimo pa si, da se vsako leto gibanju priključi še kakšno novo kopališče, kjer bodo invalidi pokazali, kaj znajo in zmorejo. V septembru akcijo že selimo preko meja naše domovine.

Rdeča nit srečanja sta šport in rekreacija invalidov, predvsem aktivnosti, povezane z vodo. 14. Dan brez vozička v Slovensko Bistrico prinaša različne zanimivosti, ki jih še na letnem kopališču v Slovenski Bistrici ni bilo:

  • potapljanje invalidov (invalidni potapljači popeljejo ne-invalidne radovedneže pod gladino bistriškega bazena) in predstavitev potapljaške opreme (ELIOS, AP Diving, Suunto),
  • predstavitev disciplin tekmovanja v športnem potapljanju invalidov,
  • podvodni hokej,
  • lokostrelstvo.

V nedeljo se tako obeta predvsem druženje vseh, ki imajo radi vodo in podvodje, obenem pa se nasmiha priložnost, da se spoznate z novo opremo, različnimi športnimi aktivnostmi in izmenjate dragocene izkušnje, ki vedno pridejo prav.

Za invalide, njihove spremljevalce in novinarje vstopnine za bazen ni.
V želji, da ugodimo vsem lačnim želodčkom, bomo veseli vaše prijave na barbara@zveza-paraplegikov.com!

Več o dnevih brez vozička iz preteklih let si lahko preberete na
XIII. Dan brez vozička 2016
XII. Dan brez vozička 2015
XI. Dan brez vozička 2014
X. Dan brez vozička 2013
IX. Dan brez vozička 2012
VIII. Dan brez vozička 2011


Vljudno vabljeni!
Branko Ravnak, predsednik IAHD Adriatic

Kontaktni osebi:
Barbara Slaček (barbara@zveza-paraplegikov.com; 041 333 838),
Alenka Fidler (alenka.fidler@gmail.com; 031 625 729)

 

 

 

Production & design: Creativ, Novi mediji d.o.o.